Nagelstudio Messalina

Kunstnagels


Als je naar een nagelsalon/schoonheidssalon gaat kun je op verschillende manieren je nagels laten doen. Je kunt bijvoorbeeld je nagels laten vijlen en lakken. Maar ook kunstnagels laten zetten wordt vaak gedaan.


Het zetten van gelnagels

Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels aangebracht. Om de nagels te verlengen, wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde tips. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gellak een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht.

Als je gelnagels laat plaatsen, worden je nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze vetvrij gemaakt zodat de gel goed kan hechten. Als je een verlenging kiest, worden tips op je nagels gekleefd en bijgevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht.

De nagelstyliste start altijd met een basislaag, vervolgens volgen er twee kleurlagen (indien je een kleurtje wenst) en als laatste een toplaag die het geheel beschermt. Tussen de verschillende lagen wordt de gel uitgehard onder een UV-lamp of een gecombineerde LED-CCFL lamp; The Light.


Voordelen van gelnagels

  • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel.
  • Diverse mogelijkheden op het vlak van kleur en nail-art.
  • Ze hebben een glanzend oppervlak.
  • Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels.
  • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er minder chemische geurtjes in de lucht.

Mijn voorkeur gaat uit naar gelnagels. Ze zien er niet enkel natuurlijker uit, ze voelen ook natuurlijker dan acrylnagels doordat ze flexibeler zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden met gelnagels iets uitgebreider dan bij acrylnagels.


Een kleine impressie van de mogelijkheden